Welkom op mijn site! Ik ben Jake Schimmel.

Ik ben opgegroeid in Renswoude, op de grens van Utrecht en Gelderland. Vanuit een verlangen om mijn geloof een plek te geven in mijn werk ben ik na de middelbare school de studie Theologie gaan volgen. Ik ben met mijn studie begonnen aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in het mooie oude stadje Kampen, waar ik uiteindelijk bijna zeven jaar heb gewoond, heb gestudeerd en heb genoten. Na de Bachelor koos ik ervoor om de Master Predikantschap te doen, omdat inmiddels het verlangen was gegroeid om predikant te worden. Op mijn stage in De Fontein in Nijkerk leerde ik wat het predikant zijn inhoudt: voorgaan in kerkdiensten, maar ook het bezoeken en ‘geestelijk begeleiden’ van mensen, met de jongeren optrekken en samen God beter leren kennen, de gemeente toerusten, vergaderen.

Aan het einde van mijn studie heb ik het schrijven van mijn scriptie gecombineerd met het volgen van de Master Missionaire Gemeente aan de TUKampen. Missionair gemeente zijn heeft echt mijn hart. Dat is als gemeente niet alleen naar binnen gericht zijn, maar juist betrokken zijn op je omgeving. Daar aanwezig zijn, met woorden, maar ook heel praktisch, om te laten zien en merken hoe mooi het is om een God te hebben die van je houdt, en waar je op kunt vertrouwen. En om te laten zien dat Hij er niet alleen is voor ‘kerkmensen’, maar voor iedereen.

De eerste zeven jaar van mijn loopbaan was ik predikant in Spijk en Losdorp, in Groningen. Vanaf maart 2023 ben ik predikant in de wijk Schenkel in Capelle aan den IJssel.

Als ik niet aan het werk ben, zijn er nog genoeg andere dingen te doen: mijn hobby’s zijn o.a. gitaar spelen, Lego, wandelen, fietsen, films en series kijken en gamen.

Op deze site vind je stukjes die ik schrijf, recente preken van mij en nog wat andere dingen. Kijk gerust eens rond, ik hoop dat de dingen die je hier leest je mogen aanspreken.