Liederen

Hoe groot zijt Gij

Misschien ken je het lied ‘Hoe groot zijt Gij’. Een oud, maar ook heel mooi lied.
In het Nederlands heeft dit lied drie coupletten. Maar in het Engels, het origineel, heeft het er vier. Het ’tweede’ couplet is niet vertaald in het Nederlands, terwijl die wel heel mooi is, vind ik zelf. Ik was vergeten dat ik die een keer had vertaald, maar ik kwam hem net tegen op mijn computer.

When through the woods and forest glades I wander
And hear the birds sing sweetly in the trees
When I look down from lofty mountain grandeur
And hear the brook, and feel the gentle breeze

Als ‘k door het bos, en door de velden wandel,
De vogels hoor, die fluiten hun gezang,
Ik zie de bergen, stralen in hun grootsheid,
Een beek die kabbelt, wind ruist langs mijn wang

Dan zingt mijn ziel, o Heer, hoe groot zijt Gij…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *