Blog

  Vakantieblues

  Voor veel mensen is het best even wennen om na de vakantie weer aan het werk te gaan. Je moet weer in je ritme komen, thuis en op je werk. Nadenken: wat moet er ook alweer allemaal gebeuren? Op het werk moet ook alles wat in de zomer is blijven liggen weer ingehaald worden. En voor je het weet ligt die vakantie weer een eind achter je.
  De eerste week na de vakantie was best weer wennen, vond ik zelf. Terwijl ik het niet eens zo druk had. En ik ook zeker geen hekel heb aan mijn werk.

  Meer lezen...

  Vreugde

  En als een vrouw tien drachmen heeft en er één verliest, steekt ze toch de lamp aan, veegt het hele huis schoon en zoekt ze alles af tot ze het muntstuk gevonden heeft? En als ze het gevonden heeft, roept ze haar vriendinnen en buren bijeen en zegt: “Deel in mijn vreugde, want ik heb de drachme gevonden die ik kwijt was.” – Lukas 15:8-9

  Meer lezen...

  Vrijwilligers, bedankt!

  Om mij heen hoor ik regelmatig de uitroep: er zijn te weinig vrijwilligers! Of het nou gaat om initiatieven in het dorp of in de stad. Op school. En ook in de kerk hebben we regelmatig moeite om vrijwilligers te vinden.

  Meer lezen...

  Wat als het waar zou zijn...

  In de kerk is het nu de tijd van Pasen. In de Bijbel staan vier versies van het Paasverhaal, maar ik vind zelf de versie van Johannes het mooiste. Want het is zo menselijk. Zo herkenbaar.

  Meer lezen...

  Veertig dagen voor Pasen

  Als u dit leest is de veertigdagentijd ongeveer op de helft. In de veertig dagen voorafgaand aan Pasen is er een tijd van bezinning, een tijd waarin we in de kerk luisteren naar de verhalen over Jezus die voor de laatste keer op weg is naar Jeruzalem, op weg naar zijn lijden en sterven.

  Meer lezen...

  Toevertrouwd

  Ik kijk graag naar Netflix. Lekker even niks doen, bankhangen, nergens aan denken. De afgelopen tijd volgde ik verschillende films en series, waarbij het me opviel dat er best veel zijn die gaan over het koloniseren van andere planeten. Afgelopen weken zag ik bijvoorbeeld Lost in Space, over een familie die strandt op een onbekende planeet. Spannende verhalen, want als je de veiligheid van de aarde verlaat, kan er heel veel mis gaan. Maar ook nog een ver-van-ons-bed-show, want in het echt kunnen we dat nog lang niet. Toch?

  Meer lezen...

  Wie ben ik?

  Wie ben ik, dat de Heer van al wat leeft,
  zoveel om mij geeft,
  zelfs mijn pijn voor mij wil dragen?
  Wie ben ik, dat het Licht dat leven geeft,
  steeds weer licht gegeven heeft,
  op mijn weg, al mijn dagen?

  Wie ben ik, dat de ogen die mij zien,
  met alles wie ik ben,
  steeds met liefde naar mij kijken?
  Wie ben ik, dat Uw stem de storm weer stilt,
  dwars door wind en regen heen,
  waar ik onder zou bezwijken?

  Meer lezen...

  Blijf in Mij

  Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven. Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen.
  Woorden van Jezus, in Johannes 15:4-5

  Meer lezen...

  De koning, de prins en de opstandelingen

  In een land was er een koning, die woonde in een mooi paleis.
  Hij was een goede en eerlijke koning,
  Die er alles aan deed om het de mensen in zijn land aan niets te laten ontbreken.
  Er waren eerlijke wetten,
  En iedereen had een dak boven zijn hoofd, en genoeg te eten.

  Meer lezen...

  Kerst feest?

  December is voor veel mensen een vrolijke, volle maand. Ze hebben het druk met alles regelen, vieren kerst met elkaar, met licht, samen eten, gezelligheid. Je geniet van de mensen om je heen. De straten zijn prachtig verlicht, de winkels zijn mooi ingericht. Je wordt er blij van!

  Meer lezen...

 

1 reactie op “Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *